8:00 - 19:00

ساعات کاری : شنبه تا پنجشنبه

021-66415863

تماس برای مشاوره رایگان

اینستاگرام

فیسبوک

جستجو
 

وکیل امور ارث

گروه وکلای حقوق یاران > وکیل امور ارث

چنانچه به وکیل امور ارث نیاز دارید با گروه وکلای حقوق یاران تماس حاصل فرمایید.

از لحاظ عرفی: ارث مالی است که بعد از فوت شخص به بازماندگان و وارثان او تعلق می گیرد..

از لحاظ قانون: عبارت است از انتقال قهری حقوق و دارایی متوفی به ورثه او.

ترکه عبارت است از کلیه اموال و حقوق مالی که پس از پرداخت شدن دیون و تعهدات شخص متوفی ، به بازماندگان یا وارثان شخص تعلق می گیرد.

 

نحوه تقسیم :

باید آشنایی مختصری با طبقات ارث پیدا کنیم . بر اساس قانون مدنی وارثان شخص متوفی را بر حسب نزدیک بودن به شخص متوفی می توان در سه طبقه تقسیم بندی کرد . در صورتی که در هر یک از این طبقات شخصی وجود داشته باشد ،به وی می رسد و نوبت به اشخاصی که در طبقه بعدی هستند نمی رسد.

طبقات:

طبقه اول: پدر و مادر و اولاد، درجه اول، اولادِ اولاد (نوه)،‌ درجه دوم و اولادِ اولادِ اولاد (نبیره) درجه سوم

طبقه دوم: پدربزرگ و مادربزرگ و خواهر و برادر و خواهرزادگان و برادرزادگان میت

طبقه سوم: عموها، عمه‌ها، دایی‌ها و خاله‌ها و فرزندان آنان

 

موانع ارث:

مطابق قانون مدنی هیچکس نمی تواند برای بعد از فوت خود دیگری را از ارث محروم کند . به این دلیل که قواعد آن قوانین امری هستند و قانونگذار آنها را به دقت پیش بینی کرده است . لذا اینکه می شنویم پدری فرزند خود را به محروم شدن از آن تهدید کند ، پذیرفتنی نیست.

کفر ، قتل ،لعان ،حمل ، قتل ،غائب بودن انسان

کفر:

اگر وارثِ یک میت , میت مسلمان کافر باشد از مسلمان ارث نمی برد همچنین اگر میت کافرباشد و یک وارث مسلمان داشته باشد، سهم او به وارثان کافر نمی‌رسد.

قتل:

اگر قتل از روی عمد و ظالمانه باشد، وارث قاتل از ارثِ مقتول، محروم می‌شود. اگر کشتن برای اجرای حد ، یا قصاص یا جهاد و یا دفاع باشد مانع سهم بردن وارث از مقتول نیست.

 

برده بودن:

برده اگر بمیرد اموالش برای مولای اوست و دیگران از او ارث نمی‌برند. همچنین برده از کسی ارث نمی‌برد و نزدیکان آزاد میت،‌ در ارث بردن بر برده مقدم هستند.

برده اگر قبل از تقسیم ارث،‌ آزاد شود ارث می‌برد. اگر میتی،‌ وارث آزاد نداشته باشد، از همان اموال باقی مانده، وارث مملوک را می‌خرند و آزاد می‌کنند و بقیه اموال را به او می‌دهند.

لعان:

اگر مردی، فرزندی را از خود نداند و در نتیجه این ادعا، میان وی و همسرش لعان اجرا شود،‌ این مرد و آن فرزند، از یکدیگر ارث نمی‌برند حتی اگر پدر، بعدا رابطه فرزند و پدری را بپذیرد باز هم پدر از فرزند ارث نمی‌برد؛ برخلاف فرزند که از پدر ارث می‌برد.

حمل:

 کودکی که در شکم مادر است تا زمانی که زنده بدنیا نیاید نمی‌تواند ارث ببرد.

غایب بودن:

کسی که غایب شده به گونه‌ای که از او خبری نیست، نمی‌توان به مرگ او حکم داد و اموالش را تقسیم کرد؛ مگر آن که مدت زمان طبیعی و عرفی عمر یک انسان، بگذرد که در این صورت به مرگ او حکم می‌شود. در این مدت او از بستگانش ارث می‌برد و میراث به اموال او افزوده می‌شود. برخی معتقدند چهار سال جستجو کردن کافی است یا پس از ده سال انتظار، حکم به مرگ داده می‌شود.

چنانچه نیاز به مشورت با وکیل و دریافت مشاوره دارید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]